Groepen

Respectvol

Ruimtelijk

Individueel

Groepsvorming

Bij Ot & Sien hebben we verticale groepen. Onze ervaring is dat kinderen van verschillende leeftijden van elkaar kunnen leren en zich aan elkaar kunnen optrekken. Hierdoor kunnen ze elkaar positief beïnvloeden. Ze leren zo als op jonge leeftijd om elkaar te helpen en rekening en met andere rekening te houden.

Het verschil in leeftijd maakt dat we niet het zelfde van alle kinderen kunnen verwachten. Een peuter kan hele andere kinderen dan een dreumes of een baby kan. De kunst is om dan alsnog gepaste aandacht en activiteiten aan deze kinderen aan te bieden. Wij hebben daarom voldoende pedagogisch medewerkers op de groep staan om in kleine groepjes dingen met de kinderen te kunnen doen of zelfs één op één aandacht aan te kunnen bieden.

Kinderen blijven in principe de hele opvangperiode door bij elkaar in de groep met dezelfde pedagogisch medewerkers. Dit zorgt voor een veilige basis en onderlinge gehechtheid. De pedagogisch medewerkers kunnen kinderen goed leren kennen en zodoende inspelen op hun individuele behoeftes. De kinderen kunnen zich zo ontwikkelen in hun eigen tempo.

De vlinder groep (op locatie 58)  bestaat uit maximaal 12 kinderen van 0 tot 4 jaar.
De kikker groep (op locatie 58)  bestaat uit maximaal 8 kinderen van 0 tot 4 jaar.
De eenden groep (op locatie 72) bestaat uit maximaal 14 kinderen van 1 tot 4 jaar.

Het kan voorkomen dat er op locatie 58 maar weinig kinderen aanwezig zijn op een bepaalde dag. In dat geval kan het gebeuren dat de kinderen van de vlinder groep en kikker groep samen worden gevoegd. Dit gebeurt enkel en alleen als er niet meer dan twaalf kinderen op de gehele locatie aanwezig zijn.

Behalve de kinderen worden ook de pedagogisch medewerkers samen gevoegd zodat alle kinderen hun eigen vertrouwde gezichten behouden.

Contact

 

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
  • Velden met een * zijn verplicht

Ot & Sien

Oosthavenkade 58 - 72
3134 NX Vlaardingen
Nederland

T: 010 4340349
T: 010 4351920
E: info@otensienkinderopvang.nl